4 March 2014

Crnogorci - balkanski dr Jekyll i g-din Hyde





Ako bi se prema danas preovlađujućim komentarima na temi situacije u Ukrajini trebalo suditi o stanju crnogorske nacije i države, onda bi se s punim pravom moglo reći da je crnogorsko društvo ozbiljno bolesno, a da crnogorska nacija i crnogorska država već na leđima imaju okačen rok trajanja.

Žalosno mi je posmatrati (ponovo) vlastite zemljake kako u većini (identično ko '90-ih) hrle da se utrkuju u oduševljenju sa onim nad čim se zgražava čitav slobodni Svijet. Bilo je potrebno da se u Rusiji samo malo isprsi neki bivši sovjetski aparatčik (s više ličnih kompleksa) pa da se u Crnoj Gori probude svi koji sanjare o velikoj pravoslavnoj talibaniji. Izliva se i priželjkuje uzlet ruskog diktatora, slavi njegovo oružje i kolektivno masturbira i na sam pomen njegovog „slavnog“ imena.

1. Identično ovako domaći mitomani su početkom '90-ih sporili pravo narodima (s kojima smo decenijama prije toga zajedno živjeli) da mogu, smiju i imaju pravo na vlastitu državu, da sami mogu i smiju birati i donositi odluke koje se tiču njihove i sudbine njihovih država.

2. Identično ovako, očevi ovih koji danas klikuju, kliktali su tenkovima i topovima koji su prolivali krv, sijali smrt, stradanje i bratoubilaštvo.
Identično ovako nasrtalo se na suverene zemlje u okruženju, njihova vlast proglašavala „nenarodnom“, podsticala pobune srpske manjine i njeno pravo na „samoopredjeljenje“, te u tim zemljama oružjem bivše zajedničke države formirale nekakve „samoodbrambene“ jedinice“, proglašavale „republike“ i „autonomne oblasti“ koje niko živi na Svijetu nije priznao.

3. Identično ovako ko danas pljuvalo se po Zapadu i posebno Sjedinjenim državama.

4. Identično ovako ko danas i onda su se domaći fašisti i mitomani pitali „Kad će Rusi u pomoć!?..“ Valjda da se bolje obračunaju sa bivšom braćom pošto je junacima za tu rabotu bilo malo sva vojna tehnika bivše zajedničke države koju su uzurpirali

Žalosno...Ne mogu i ne želim skriti vlastito gađenje... Ako je ovo što vidimo u komentarima danas preovlađujući stav mog naroda (a tu mislim na Crnogorce, drugima ne želim da se bavim) onda me stid vlastitog naroda...Baš kao što me bilo stid i početkom '90-ih u vrijeme iste ovakve histerije. 

I sada se (kao i tada) protivno onom što čitav uređeni Svijet kaže i komentariše, Crna Gora (ko prokleta) svrstava na pogrešnu stranu. Slavi agresora i agresiju, a prezire žrtvu i njen pokušaj da silniku i varalici (koji je po ugovoru iz 1994. Jedan od garanata ukrajinskog suvreniteta, zbog čega se Ukrajina dobrovoljno i odrekla svog nuklearnog arsenala) ne da povoda da započne bratoubilaštvo koje je očigledno ukalkulisao i na koje je spreman.. Dostojno svakog maljoletnog naroda (osuđenog izgleda da nikad ne odraste) slavi se tuđa sila i čizma. Tuđi tenk i tuđa zastava..Priželjkuje se patnja njene žrtve, ruga joj se i zlurado najavljuje kraj. Samo kukavica i ništarija mogu slaviti silništvo lokalnog silnika. 
Ono što meni izaziva posebnu nevjericu jeste činjenica da Crnogorci (izgleda u većini) spore pravo uređenom Svijetu da uopšte digne glas protiv toga. 

Svi pravoslavni talibani (smatrali se Crnogorcima ili Srbima) su se okupili da zajedno buruliknu protiv Zapada. Onog istog koji je Crnogorcima omogućio život u vlastitoj državi kao instrument da se ta šaka jada sačuva i zaštiti od nasrtaja na vlastiti identitet i vlastite prirodne i privredne resurse...Crne Gore ne bi bilo i neće biti bez podrške tog istog Zapada kog su Crnogorci izgleda voljni zaliti pljuvačkom i zasuti kamenicama..Za rubriku vjerovali ili ne...

Kada su NATO i 6. Flota (nosači Saratoga, Ruzvelt i britanski Invincible) , te desetine drugih NATO brodova iz Jadrana štitili njihove domove od Miloševićeve pijane horde, onda su bili „u redu“. Danas kad crnogorski licemjeri i plitkoumnici misle da više nijesu ugroženi (pa još vjeruju da bi ih možda bolje mogao „čuvati“ Azijata kosih očiju iz Kremlja!) , e sad je u redu pa (poput kakvih bezubih baba narikača) priželjkuju slom čitavog Saveza, propast i sudnju uru Zapada, patnju njegovih građana i uništenje njegove civilizacije...Da nije otužno i ozbiljno, bilo bi smiješno do suza.

2 comments:

  1. Znaci sad si bloger? :)

    Pozdrav,

    kvarni :)

    ReplyDelete
  2. Trebalo je to odavno uraditi...
    Pozdrav starom drugu... :)

    ReplyDelete